Prajitura cu Dulceata de Caise si Migdale

O reteta pentru o prajitura pe care poate multi si-o animtesc din copilarie.

Ingrediente: 400 gr faina, 250 gr margarina, 1 ou, 6 linguri de zahar, 1 praf de sare, 1 borcan 400g dulceata de caise, 1 cana migdale.

Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga oul, faina si sarea. Se framanta pana se obtine un aluat dens.

 

PrajituraCaise1

Din aluatul obtinut se rupe o bucata de dimensiunea unui mar.

PrajituraCaise2

Restul de aluat se intinde intr-o tava dreptungiulara, avand grija sa-l ridicam si pe peretii tavii. Eu am folosit o tava cu dimensiunile de 35x22cm. Migdalele se toaca grosier si se amesteca intr-un vas impreuna cu dulceata de caise.

Se poate folosi si dulceata de capsune cu nuci sau de prune cu nuci, dupa preferinte.

Peste aluat se toarna dulceata cu migdalele si se niveleaza. Aluatul ramas se framanta cu faina pana cand devine suficient de consistent pentru a putea fi trecut prin razatoare, si se rade uniform peste compozitie.

IMG_2963 (507x640)

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace pana se rumeneste.

Dupa ce se racoreste se taie si optional se poate pudra cu zahar vanilat.

 

IMG_2985 (640x345)

Succes la bucatarit si pofta buna !!!

Karla Artizanal

Un gând despre „Prajitura cu Dulceata de Caise si Migdale”

  1. Felicitari pt initiativa , dulceata voastra este super !
    Multumesc pt reteta ..abia astept sa mai comand de la voi si alte sortimente de dulceturi pe care nu le-am incercat inca :)
    Va doresc o zi minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>